9 dec »Österlen
09_nyttiga-ida-recipe-5695

Ägg på rågbröd

”En enkel äggmacka är underskattad anser jag. Här med tre skivade ägg på rågbröd är rätten mättande. Med gräslök på toppen är ägg en tidlös klassiker till vardag och fest!”

cooked and written off Ida Hallberg, Health coach & SPA therapist

Do this:

  1. Lägg äggen i kastrull och fyll på kranvatten. När vattnet börjat koka sänk värmen något och låt koka i 4 minuter för att få en krämig gula. På induktionshäll kräver äggen längre koktid.
  2. Bred smör på rågbrödet.
  3. Kyl äggen en liten stund i kallt vatten, skala och skiva upp.
  4. Lägg de småvarma äggskivorna på smörgåsarna och toppa med peppar och hackad gräslök.

Servera!

4 portions

12 eggs
4 skivor rågbröd
osaltat smör
pinch black pepper
gräslök till garnering

Scroll to Top