8 dec »Österlen
08_nyttiga-ida-recipe-5842

Kycklingbiffar med tomatsalsa

”Kycklingfärs är trevligt att tillaga som omväxling och dessa stekta biffar blir i princip aldrig torra som en filé ibland tenderar att bli. Egengjord tomatsås ger rätten ett smakrikt lyft. Ställ hela pannan på bordet och servera!”

cooked and written off Ida Hallberg, Health coach & SPA therapist

Do this:

  1. Krydda färsen med vitlökspulver, spiskummin och svartpeppar. Forma till biffar och genomstek i panna tills de fått fin yta.
  2. Stek hackad purjolök glansig i olivolja och tillsätt de delade färska tomaterna och burktomat. Krydda med de torkade kryddorna och även hackad basilika. Låt småkoka tills biffarna är klara.
  3. Lägg över biffarna i tomatsåsen och lägg basilikablad som garnering på rätten.
  4. Ställ fram hela pannan och låt er väl smaka!

4 portions

800 g kycklingfärs
1-2 tsk vitlökspulver
2 teaspoon cumin
½ teaspoon black pepper
One click unsalted butter
20 cm leeks
4 färska tomater
1 burk krossad tomat på burk
Nypa Svartpeppar
1 tsk Paprikapulver
1 tsk Garlic & Herbs (Spicemaster)
2 msk Olivolja
knippe färsk basilika

Scroll to Top