7 dec »Österlen
nyttiga ida recept - TACO I SALLADSKLÄMMA MED ÖRTSÅS

TACO I SALLADSKLÄMMA MED ÖRTSÅS

”Fredagstaco är nästan självklart numera i många hem. Här är min variant som blir enkel och smakrik. Gör som vanligt, låt alla vid bordet sätta ihop sin egen tacoklämma!”

cooked and written off Ida Hallberg, Health coach & SPA therapist

Do this:

  1. Stek kalkonfärsen och finfördela den under stekningen i pannan.
  2. Häll i tacokryddan och tillsätt ca 2 dl vatten när färsen nästan är färdigbrynt. Låt sjuda på låg värme i ca 5 min. Om det blir för torrt så tillsätt en skvätt vatten.
  3. Skala av salladsbladen och lägg dem gärna i en skål med kallt vatten några minuter för att få dem riktigt krispiga. Hacka grönsakerna i små bitar. Häll av vattnet från salladsbladen och lägg dem att rinna av en stund.
  4. Gör plats i tacopannan och bryn solrosfröna lätt.
  5. Hacka örterna. Rör ihop yoghurten och tillsätt kryddorna och sedan örthacket. Smaka av. Ta 1-2 salladsblad och lägg i färs, grönsaker och solrosfrön i klämman. Toppa med örtsåsen!

4 portions

800 g turkey
1 1/2 tacokrydda i påse (Spicemaster)
4-6 msk solrosfrö

4 tomatoes
2 röda paprikor
½ gurka
1-2 huvud isbergssallad

Kall örtsås
2,5 dl turkisk yoghurt
1 msk persilja färsk hackad eller tinad från fryst
½ msk färsk eller torkad oregano
1 tsk Garlic & Herbs (Spicemaster)
NUMBER of pinch of black pepper

Scroll to Top