5 dec »Österlen
nyttiga-ida-recept - KALKONBULLAR MED KÅL & MYNTASALLAD

KALKONBULLAR MED KÅL & MYNTASALLAD

”Denna rätt är fräsch med en annorlunda twist då man toppar med rostade pumpakärnor med smak av kardemumma. Knapriga kärnor och krispig kål funkar bra tillsammans med kalkon.”

cooked and written off Ida Hallberg, Health coach & SPA therapist

Do this:

  1. Blanda ihop kalkonfärsen med kryddor och örter och rulla sen bullarna. Stek gyllenbruna i smör.
  2. Skiva kålen fint, kärna ur äpplet och tärna ner i bitar. Dela gurkan på längden och skär bort mitten. Skär i mindre bitar.
  3. Rör yoghurten och krydda med en rejäl näve hackad färsk mynta och en nypa svartpeppar. Blanda i äpple, gurka och vitkål. Smaka av.
  4. Smält smör och krydda med kardemumma. Häll i kärnorna och rosta tills de får lite färg.

Servera kalkonbullarna med kålsalladen och strössla över pumpakärnorna!

4 portions

800 g kalkonfärs
2 tsk torkad eller litet knippe hackad färsk mynta
2 teaspoon cumin
NUMBER of pinch of black pepper
2 msk osaltat smör

Kall kålsallad
300 g vitkål
2 äpplen
10 cm cucumber
1 dl yoghurt
NUMBER of pinch of black pepper
Färsk mynta

4-6 msk pumpakärnor
1 msk smör
½ tsk kardemumma

Scroll to Top