3. Kycklingfilé med varma grönsaker » Österlen
03_nyttiga-ida-recept - KYCKLINGFILÉ MED VARMA GRÖNSAKER

Kycklingfilé med varma grönsaker

”Detta är enkel och bra vardagsmat. Grönsakerna blir så smakrika när de värms upp och känslan är somrig och solig. Denna rätt håller kylan ute och måndagsångesten blir som bortblåst.”

cooked and written off Ida Hallberg, Health coach & SPA therapist

Do this:

  1. Krydda kycklingen med spiskummin, svartpeppar och torkade örter och stek i en panna med osaltat smör.
  2. Dela aubergine i skivor och sedan i mindre bitar. Bryn i olivolja i en egen stekpanna.
    När auberginebitarna börjar bli mjuka så lägg i tomaterna, paprikorna och hacka ner lite färska örter. Låt grönsakerna bli varma och vila i pannan tills kycklingen är klar.
  3. Lägg över kycklingen i stekpannan med grönsakerna och servera allt tillsammans.
    Toppa med mera färsk basilika och timjan.

4 portions

700 g kycklingfilé
2 tablespoon unsalted butter
NUMBER of pinch of black pepper
1 teaspoon cumin
1 tsp paprika powder
2 tsk Garlic & Herbs (Spicemaster) eller efter smak

2 / 3 eggplant
8-10 minipaprikor
15-20 körsbärstomater
8 tbsp olive oil
färsk basilika och timjan till garnering

Scroll to Top