2. Yoghurt med kanelrostade solroskärnor & äpple » Österlen
02_nyttiga-ida-recept - YOGHURT MED KANELROSTADE SOLROSKÄRNOR & ÄPPLE

Yoghurt med kanelrostade solroskärnor & äpple

”Jag har alltid älskat kanel! En värmande krydda och så god tillsammans med ljummet äpple. Passar perfekt till frukost den första advent.”

cooked and written off Ida Hallberg, Health coach & SPA therapist

Do this:

  1. Kärna ur äpplena och tärna ner i bitar.
  2. Smält smöret i stekpanna och häll i solrosfrön och kanel. Rör runt.
  3. Rosta fröna gyllenbruna och vänd sedan ner äppelbitarna i kanelblandningen.
    Serveras ljummen till turkisk yoghurt.

2 portions

3-4 dl turkisk yoghurt (10%)
4 tablespoon sunflower seeds
1/2-1 tsk malen kanel
1 klick smör
2 st äpplen

Scroll to Top