11 dec »Österlen
11 useful-ida recipes DSC6483

Chililax med Haricot Verts

”Lax är en fet och mättande fisk som här blir en riktigt fin middag med stekta haricot verts till. Tomatsåsen är härlig till med rökig karaktär och god hetta.”

cooked and written off Ida Hallberg, Health coach & SPA therapist

Do this:

  1. Stek hälften av purjolöken glansig i olivoljan med kryddorna i en kastrull och tillsätt hälften av körsbärstomaterna och en hackad färsk tomat. Koka ihop några minuter.
  2. Bryn smöret i en panna och stek laxen ett par minuter på varje sida så fisken får fin färg.
  3. Stek den skivade vitlöken och bönorna i olivoljan. Tillsätt sesamfrön och stek en stund så att de gröna bönorna blir genomvarma och fröna rostas.
  4. Tillsätt det sista av körsbärstomaterna, färsk hackad tomat och resten av purjolöken i tomatsåsen och värm upp och rör ihop.
  5. Servera laxen med Haricot Verts och tomatsås!

4 portions

700 gram lax
1 tsp paprika powder
pinch black pepper
1 tsk chili & pepper (spicemaster)
2 tablespoons butter

Tomat & chilisås
225 gram körsbärstomater på burk
2 fresh tomatoes
10 cm purjolök hackad
1/2 färsk röd chili
1-2 tsk chipotle chili pepper (Spicemaster)

400 gram haricot verts
2 msk sesamfrön
5 garlic cloves
olivoljan
1-2 tsk Garlic & Herbs (Spicemaster)

Scroll to Top